Amarok 2.3.0 "Clear Light" uitgebracht

Het Amarok-team kondigt met trots de uitgave van Amarok 2.3.0 aan. Het bevat vele verbeteringen en reparaties evenals veel nieuwe opties. Onderdelen zoals podcastondersteuning, opslaan van afspeellijsten  en de ondersteuning voor USB massaopslag-apparaten (ook algemene MP3-spelers) zijn sterk verbeterd. Lees verder »

Nadat Amarok 2 voor het grootste deel was uitontwikkeld, werd het tijd weer vooruit te kijken. Daarom bevat deze uitgave ook een aantal nieuwe opties die een ietwat experimenteel karakter hebben zoals een nieuwe hoofdwerkbalk en een herschreven, eenvoudigere bestandsbrowser. Deze onderdelen zijn gloednieuw en gebaseerd op inhoudelijke reacties van gebruikers. Zij zullen in toekomstige uitgaven gewijzigd en verbeterd worden. De oude werkbalk is nog beschikbaar voor gebruikers die daar de voorkeur aan geven, maar wij vragen u de nieuwe werkbalk uit te proberen en ons te laten weten wat u ervan vindt. Het uiterlijk en gedrag van de bestandsbrowser is nu meer in lijn met de rest van Amarok met verbeteringen waaronder broodkruimelnavigatie, en de nadruk ligt nu op het vinden en afspelen van muziek in plaats van algemeen bestandsbeheer.

Het contextmenu van nummers in uw afspeellijst heeft nu de optie "in mediabronnen tonen", waardoor het gemakkelijker wordt hetzelfde nummer terug te vinden in de collectie-browser om het bestand te bewerken, te verplaatsen of te verwijderen.

Podcasts kunnen nu via een dialoogvenster geconfigureerd worden; u kunt de update-interval wijzigen, evenals de locatie waar nieuwe afleveringen die u downloadt moeten worden opgeslagen. Podcasts en opgeslagen afspeellijsten zijn nu ook gegroepeerd per bron en er is een samengevoegd overzicht net zoals in uw lokale collectie - perfect voor diegenen die het niets kan schelen waar hun muziek vandaan komt, als ze er maar naar kunnen luisteren. Wanneer er een nieuwe bron van afspeellijsten of podcasts beschikbaar komt, zal Amarok het samengevoegde overzicht uitschakelen en een uitklapbare lijst tonen met uw nieuwe luisterbronnen.

De Wikipedia-applet ziet er nu beter uit en verbroken koppelingen zijn gerepareerd. Interne koppelingen naar andere pagina's op Wikipedia worden getoond in deze applet en externe koppelingen openen een browser-venster.

Kortom, het Amarok-team heeft zijn uiterste best gedaan om  verder te werken aan de langetermijndoelstelling: van Amarok het beste muziekprogramma maken, waar die muziek ook vandaan komt.