De uitgave van nieuwe KDE-toepassingen, Werkomgevingen en het ontwikkelplatform brengen nieuwe functies en verbeterde stabiliteit

Met veel genoegen kondigt KDE de nieuwste reeks uitgaven aan; deze bevatten belangrijke updates voor de Plasma Werkomgevingen van KDE, KDE-toepassingen, en het KDE-ontwikkelplatform dat de basis voor KDE-software biedt. Versie 4.7 van deze uitgaven biedt veel nieuwe functies en verbeterde stabiliteit en prestaties.

Plasma and Applications 4.7
Plasma en toepassingen 4.7

Plasma werkomgevingen worden meer portable dankzij KWin

De KDE Plasma Workspaces 4.7 De Plasma Werkomgevingen zijn sterk verbeterd doordat er hard gewerkt is aan het vensterbeheerprogramma van KDE, KWin, en vanwege het optimaal benutten van nieuwe technologieën, zoals Qt  Quick. Voor volledige informatie, lees de Plasma Desktop en Plasma Netbook 4.7 uitgave-opmerkingen .

 

Bijgewerkte KDE-toepassingen komen met veel spannende functies

De KDE-toepassingen 4.7 Veel KDE-toepassingen zijn bijgewerkt. Zo is KDE's groupware-oplossing Kontact weer opgenomen in de belangrijkste KDE-uitgavecyclus waarbij alle belangrijke componenten overgezet zijn naar Akonadi. De Digikam Software Collection, een reeks fotobeheerprogramma's met vele functies, is er in een geheel vernieuwde versie. Voor volledige informatie, lees de KDE-toepassingen 4.7 uitgave-opmerkingen  .

 

Verbeterde Multimedia, Instant Messaging en semantische mogelijkheden in het KDE-platform

De KDE Development Platform 4.7.0 Een breed scala aan KDE-software en software van derden zullen kunnen profiteren van de uitgebreide werkzaamheden in Phonon en belangrijke verbeteringen aan de semantische desktopcomponenten, met verrijkte API's en een verbeterde stabiliteit. Het nieuwe KDE Telepathy raamwerk biedt directe integratie van instant messaging in werkplekken en toepassingen. Prestatie- en stabiliteitsverbeteringen in bijna alle componenten leiden tot een betere gebruikerservaring en een verminderde uitval van toepassingen die het KDE-platform 4.7 gebruiken. Voor volledige informatie, lees de KDE Platform 4.7 uitgave-opmerkingen .

 

Nieuwe Instant Messaging direct geïntegreerd in de desktop

Het KDE-Telepathy-team kondigt met trots de technische preview en historische eerste uitgave aan van de nieuwe IM-oplossing voor KDE, ook al is het nog in een vroeg stadium. U kunt nu al allerlei accounts instellen, waaronder GTalk en Facebook Chat en ze in het dagelijkse leven gebruiken. De chat-interface kunt u volledig aanpassen met de ondersteuning van Adium thema's. U kunt de Presence Plasma widget direct in u scherm plaatsen om uw online-status te beheren. Aangezien dit project nog niet volwassen genoeg is om een ​​deel van de grote KDE-familie te zijn, wordt het verpakt en apart uitgebracht, naast de andere grote delen van KDE. De broncode voor KDE-Telepathy 0.1.0 is beschikbaar op download.kde.org . Installatie-instructies zijn beschikbaar op community.kde.org .

Stabiliteit en functies

In aanvulling op de vele nieuwe functies die in de uitgave-opmerkingen staan, hebben KDE-medewerkers meer dan 12.000 bugreports gesloten (inclusief meer dan 2.000 unieke bugs in de software die vandaag is uitgebracht) sinds de laatste grote uitgaves van KDE-software. Als gevolg hiervan is onze software stabieler dan ooit tevoren.

Verspreid het woord en zie wat er gebeurt: Tag als "KDE"

KDE moedigt iedereen aan om het nieuws te verspreiden over het sociale web. Stuur verhalen naar nieuwssites, maak gebruik van kanalen als Delicious, Digg, Reddit, twitter, identi.ca. Upload screenshots naar diensten als Facebook, Flickr, ipernity en Picasa, en post ze in de juiste groepen. Maak screencasts en upload naar YouTube, Blip.tv, Vimeo en anderen. Tag geüpload materiaal met "KDE", zodat het makkelijk te vinden is en het KDE-team kan rapporten wat de dekking van de 4.7 releases van KDE-software is. Je kunt wat er gebeurt op het sociale web live volgen op de KDE live feed. Deze site brengt wat er op identi.ca, twitter, youtube, flickr, Picasaweb, blogs en nog vele andere social networking sites in real-time bijeen. De live feed is te vinden op buzz.kde.org .

microbuttons

Over deze uitgave-opmerkingen

Deze uitgave-opmerkingen werden samengesteld door Algot Runeman, Dennis Nienhüser, Dominik Haumann, Jos Poortvliet, Markus Slopianka, Martin Klapetek, Nick Pantazis, Sebastian Kügler, Stuart Jarvis, Vishesh Handa, Vivek Prakash, Carl Symons en andere leden van het KDE Promotion Team en bredere gemeenschap. Ze hebben betrekking op slechts een paar hoogtepunten van de vele wijzigingen die de software KDE in de afgelopen zes maanden.

Ondersteuning van KDE

Doe mee aan de Game

Nieuwe KDE eV is het ondersteunen van de programma is nu open. Voor € 25 per kwartaal kunt u ervoor zorgen dat de internationale gemeenschap van KDE blijft groeien: het maken van wereldklasse Vrije Software.