Download

Aangezien KDE Vrije Software produceert, kan u in de meeste gevallen KDE programma's gratis downloaden en installeren. KDE software bestaat uit een groot aantal losse programma's en een desktopomgeving om deze programma's in te gebruiken.  U kunt KDE programma's echter in elke gewenste desktopomgeving gebruiken. Ze zijn gebouwd om goed met uw systeem te integreren. Door de KDE werkomgeving te gebruiken, krijgt u een nog betere intergratie van uw programma's terwijl de systeembelasting lager is.

KDE werkomgevingen zijn zeer geschikt voor relatief nieuwe PC's, maar ze zullen ook werken op oudere machines met beperktere kracht.

De KDE Software Compilation proberen

Downloaden via het internet
Het installeren van de KDE werkomgeving gaat het gemakkelijkst als u één van de grote Linux distributies installeert; ze bevatten bijna allemaal KDE software. Een niet volledige lijst kan gevonden worden op: Distributies die KDE SC meeleveren. Deze distributies kunt u meestal gratis downloaden, op CD of DVD branden en installeren.

Kopen op CD of DVD
Er zijn ook enkele leveranciers die KDE software op CD-rom leveren. Deze Engelstalige lijst vindt u op: KDE workspaces on CD-ROM

Compileren vanuit broncode
Er zijn instructies beschikbaar voor het compileren van KDE software vanuit de broncode. Deze methode wordt niet aangeraden voor niet-experts omdat het kennis vereist van ontwikkelprogramma's. Een lijst met mirrorservers vindt u op de Internationale Mirrorpagina

KDE SC 4.6

KDE SC 4.6 is de versie voor de meerderheid van de gebruikers die op zoek zijn naar de laatste stabiele KDE software uitgave.

KDE 3 serie

KDE 3.5 is de vorige versie van de KDE desktop en haar programma's. Hoewel deze uitgave verouderd is en niet meer actief ontwikkeld wordt, is het nog steeds beschikbaar. Bij twijfel, kies de KDE SC 4.6 versie. Lees de KDE 3.5.10 Info Page voor details.

Losse programma's

KDE programma's draaien goed op de meeste Linux en BSD systemen.  In die gevallen raden we aan om bij het installeren van programma's gebruik te maken van het software beheerprogramma van uw besturingssysteem. Bij de meeste vrije besturingssystemen wordt dat standaard bijgeleverd.

KDE software voor onmderstaande besturingssystemen is in een experimentele fase. Mogelijk kunnen delen niet juist werken op dit moment.

Op windows.kde.org is een programma beschikbaar voor het installeren van KDE programma's op Windows. Dit zijn experimentele pakketten. Op TechBase kunt u gedetailleerde instructies vinden voor de installatie.

Voor Apple's OSX zijn er 'technology previews' beschikbaar van enkele programma's op mac.kde.org.