Ervaar Vrijheid!

KDE is een internationaal team dat werkt aan de ontwikkeling en het ter beschikking stellen van vrije opensourcesoftware voor desktops en draagbare computers. De KDE-gemeenschap heeft een grote variëteit aan toepassingen ontwikkeld  voor communicatie, werk, educatie en ontspanning. We richten ons sterk op het vinden van innovatieve oplossingen voor oude en nieuwe problemen, met de mogelijkheid om op een open en levendige manier te experimenteren.

Wat maakt KDE zo opwindend?

Het beste aan KDE is onze geweldige gemeenschap! Nieuwe leden zijn altijd welkom. Wij bieden hen hulp en de mogelijkheid om te experimenteren, leren en groeien. Onze producten worden gebruikt door miljoenen mensen thuis en op kantoor. Ook worden ze ingezet op scholen over de hele wereld - alleen in Brazilië al gebruiken meer dan 50 miljoen kinderen op KDE gebaseerde software om te internetten, leren en communiceren.

Is het moeilijk om mee te doen?

Helemaal niet! Dagelijks komen er meer en meer mensen onze almaar groeiende familie van medewerkers versterken. KDE heeft een krachtige infrastructuur van webhulpbronnen, forums, maillijsten, IRC en vele andere communicatiediensten. Wij kunnen u helpen bij het leren door middel  van feedback op uw code en andere bijdragen. Natuurlijk helpt een proactieve houding en een vriendelijke persoonlijkheid.

Wat maakt KDE?

Voor Linux- en Unixgebruikers biedt KDE een complete verzameling systeemtoepassingen om met deze besturingssystemen samen te werken via een moderne, grafische gebruikersinterface. Deze bevat onder andere Plasma Desktop, de innovatieve desktopinterface van KDE. Andere systeemtoepassingen zijn inbegrepen  om te helpen bij systeemconfiguratie, het draaien van programma's, of te communiceren met hardware-apparaten. De volledig geïntegreerde KDE-systeemtoepassingen zijn alleen voor Linux en Unix beschikbaar, maar sommige onderdelen ervan kunnen ook op andere platforms gebruikt worden.

Naast systeemtoepassingen levert KDE ook een aantal onmisbare toepassingen zoals de webbrowser Konqueror, de bestandsbeheerder Dolphin en Kontact, het KDE-pakket voor beheer van persoonlijke informatie (PIM). Maar onze lijst met toepassingen bevat nog veel meer, o.a. op het gebied van educatie, multimedia, kantoor, netwerken en ontspanning. De meeste toepassingen werken op alle platforms die worden ondersteund door de KDE-ontwikkeling.

Ook biedt KDE vele innovaties voor programma-ontwikkelaars. Er is een complete infrastructuur ontworpen en geïmplementeerd om programmeurs te helpen bij het zo efficiënt mogelijk schrijven van krachtige en uitgebreide programma's zonder de complexiteit en saaiheid die het schrijven van uiterst functionele programma's met zich meebrengt.

Als KDE-team streven wij ernaar de dagelijkse gebruiker een open, betrouwbare, stabiele en vrije manier van werken met de computer te bieden.

KDE gaat om vrijheid

Alle door KDE gemaakte software is vrije, opensourcesoftware. KDE brengt honderden kunstenaars, ontwerpers, programmeurs, vertalers, gebruikers, schrijvers en andere medewerkers van over de hele wereld bijeen. Het team is gebonden aan de ontwikkeling en geest van vrije software. Elk stukje KDE-broncode wordt beschikbaar gesteld onder een opensourcelicentie. De huidige licensing policy is ook online beschikbaar. Dit betekent effectief dat het iedereen vrij staat om broncode geschreven door KDE te wijzigen en te verspreiden. Dit impliceert dat bepaalde software, met name van KDE, gratis beschikbaar is en blijft voor iedereen.