KDE and GNOME Desktop Summit 2011 van 6 tot 12 augustus

Berlijn, 06 oktober 2010 - De Desktop Summit is een gezamelijk evenement van de GNOME en KDE gemeenschappen. Het omvat de jaarlijkse conferenties van beide gemeenschappen, GUADEC en Akademy, voor iedereen die geinteresseerd is in de open source desktop. Volgend jaar zal de conferentie plaatsvinden van 6 tot 12 augustus 2011 in Berlijn aan de Humboldt Universiteit in Unter den Linden. Het evenement bevat keynotes, lezingen, workshops en teambuilding. De Desktop Summit website is nu online op desktopsummit.org.


Centrum Berlijn met de Universiteit

 

Desktop Summit
De GNOME en KDE gemeenschappen ontwikkelen de meerderheid van de Free Software desktop-technologie. Steeds vaker werken ze samen aan de onderliggende infrastructuur. Door hun jaarlijkse evenementen op dezelfde locatie te houden, zullen de twee projecten verder gestimuleerd worden tot samenwerking en discussie tussen de ontwikkelaars. Bovendien hebben KDE en GNOME tot doel meer samen te werken met de rest van de open source-gemeenschap voor desktops en mobiel gebruik. Het evenement biedt een unieke gelegenheid voor de belangrijkste betrokkenen om samen te werken aan het verbeteren van de open source desktop.


KDE en GNOME verwachten op de Desktop Summit 2011 meer dan duizend kernmedewerkers, prominente leiders van open source-technologie , overheidvertegenwoordigers, contacten binnen het onderwijs en de zakelijke wereld, open source desktop ingenieurs, usability experts en ontwerpers. Lokale en internationale IT-bedrijven worden uitgenodigd om te leren over en zich aan te sluiten bij de ontwikkeling van de nieuwste innovatieve desktoptechnologie. De TSB Agentschap voor Innovatie Berlin GmbH en de Berlijnse Senaat ondersteunen het evenement ter plaatse.

De inschrijving voor de Desktop Summit zal openen op 1 februari 2011 en een 'call for papers' zal worden uitgebracht. Tot 15 maart zal er overlegd worden over inzendingen en op 15 april zal het programma van de conferentie worden aangekondigd. Zaterdag 06 augustus starten drie dagen van gezamenlijke keynotes, lezingen en sociale evenementen, gevolgd door vier dagen van gezamenlijke workshops. De conferentie eindigt officieel op vrijdag 12 augustus met een sluiting.

De Desktop Summit is een gezamenlijk initiatief van GNOME en KDE om de ontwikkeling en het gebruik van een open source desktop aan te moedigen. De gedeelde doelstellingen omvatten de uitwisseling van technologie, samenwerking op het gebied van projecten en het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden met Free en Open Source Software op het bureaublad.

De eerste Desktop Summit in 2009 was een groot succes: meer dan 850 voorstanders van open source software uit 46 landen waren bijeen in Las Palmas op Gran Canaria om de open source desktop-ervaring te bespreken en te verbeteren. De bijeenkomst bereikte haar doel van toenemende samenwerking en tijdens de conferentie waren er veel voorbeelden van verbeteringen aan huidige en toekomstige gedeelde technologieën .

De Desktop Summit website is te vinden op http://www.desktopsummit.org

Over KDE en KDE e. V.
KDE is een internationale gemeenschap die Vrije Software maakt voor desktop-en draagbare computerapparatuur. KDE's producten zijn innovatieve werkruimten voor Linux-en UNIX-platforms, het KDE-platform voor snelle ontwikkeling van een breed scala aan toepassingen. KDE biedt honderden software titels in veel categorieën, waaronder communicatie-en groupware, kantoorproductiviteit, webapplicaties, multimedia, entertainment, onderwijs, graphics en softwareontwikkeling.

KDE-software is vertaald in meer dan 60 talen en is gebouwd op basis van gebruiksgemak en de moderne principes van toegankelijkheid. Applicaties gebouwd op KDE Platform 4 draaien op zonder emulatie op Linux, BSD, Solaris, Windows en Mac OS X en verschillende mobiele platformen zoals Intel/Nokia's MeeGo.

KDE e. V. is een non-profit vereniging die staat voor de internationale gemeenschap en KDE  juridisch, financieel en organisatorisch ondersteund. Meer informatie over KDE en KDE e. V. is te vinden op http://www.kde.nl, http://www.kde.org en http://ev.kde.org

Over Gnome en de GNOME Foundation
GNOME is een vrije software project met als doel het ontwikkelen van een compleet, toegankelijk en gemakkelijk te gebruiken bureaublad voor Linux en Unix-gebaseerde besturingssystemen. GNOME omvat ook een complete ontwikkelomgeving om nieuwe toepassingen te creëren. Het wordt twee keer per jaar uitgebracht volgens een regelmatig schema.

De GNOME desktop wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld. GNOME is een standaard onderdeel van alle toonaangevende GNU / Linux en Unix distributies, en is populair bij zowel grote als bestaande corporate implementaties en miljoenen kleine bedrijven en thuisgebruikers wereldwijd.

De GNOME Foundation is een organisatie die zich inzet ter ondersteuning van de vooruitgang van GNOME en bestaat uit honderden vrijwilligers en toonaangevende bedrijven. De stichting is een op leden gerichte, non-profit organisatie die financiële, organisatorische en juridische ondersteuning biedt aan het GNOME project en helpt bij het bepalen van de visie en het stappenplan. Meer informatie over GNOME en de GNOME Foundation is te vinden op http://www.gnome.org en http://foundation.gnome.org.

 


Voor meer informatie en intervieuws kunt u contact opnemen met:

Offical contact Desktop Summit 2011:
Mirko Böhm, Spokesman
c/o KDAB (Deutschland) GmbH & Co. KG
Tempelhofer Ufer 11, D-10963 Berlin
phone  49 (0)30 - 5 21 32 54-70
http://www.desktopsummit.org

Press contact Desktop Summit (WORLD):
Jos Poortvliet, [email protected]
mobile  31(0)6 22 37 75 45

Press contact Desktop Summit (DACH):
Thomas Keup, [email protected]
mobile  49(0)171 - 4 18 00 84

Organizer GNOME Foundation:
Stormy Peters, Executive Director
e-mail: [email protected]
http://foundation.gnome.org/

Organizer KDE e. V.:
Claudia Rauch, Business Manager
e-mail [email protected]
http://ev.kde.org/