KDE stelt Oktober Updates beschikbaar

5 Oktober, 2010. KDE heeft een serie updates voor Plasma Desktop, KDE Applications en het KDE Platform uitgebracht. Deze uitgave is de tweede van een serie stabilisatie-updates voor 4.5.0, die elke maand worden vrijgegeven. In 4.5.2 zijn weer enkele fouten opgelost en zijn vertalingen bijgewerkt . We raden iedereen aan om de pakketten op te waarderen.

U kunt de pakketten geheel handmatig opwaarderen maar KDE Nederland adviseert om te wachten op bijgewerkte pakketten van uw distibuteur.

4.5.2 is op enkele punten verbeterd:

  • KSharedDataCache, het nieuwe prestatiehulpmiddel biedt betere schaalbaarheid en prestaties
  • Het laden van iconen is versneld door gebruik van het nieuwe gedeelte gegevens geheugen.
  • De infoballonnen in Dolphin zijn gerepareerd omdat ze soms verouderde previews toonden
  • KWin en in het bijzonder de compositing manager is geoptimaliseerd en er zijn enkele fouten opgelost in specifieke filters.

Het Engelstalige changelog toont een overzicht van meer, zo niet alle verbeteringen sinds 4.5.1.

The KDE Plasma Netbook Workspace
De KDE Plasma Netbook Workspace

KDE software, inclusief alle bibliotheken en applicaties, is gratis beschikbaar  onder Open Source licenties. U kunt KDE software downloaden als broncode en in verschillende binaire formaten op http://download.kde.org of via een van de grotere GNU/Linux and UNIX systemen die ze opnemen in hun updatepakket. Voor meer Nerlandstalige informatie omtrent het downloaden van KDE software kunt u kijken op onze downloadpagina

Ondersteun KDE

KDE is een Vrije Software gemeenschap die alleen bestaat en groeit door de hulp van vele vrijwilligers die hun tijd en inzet doneren.  KDE is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bijdragen, of het nu gaat om hulp met scripten , fouten oplossen of melden, het schrijven van documentatie, vertalen, promotie, geld, enz. Alle bijdragen zijn zeer gewaardeerd. Lees de Supporting KDE page voor meer informatie of wordt ondersteunend lid van KDE e.V. via ons nieuwe Join the Game initiatief.

Handelsmerk Notities:KDE® en het K Desktop Environment® logo zijn geregistreerde handelsmerken van KDE e.V. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds. UNIX is een geregistreerd handelsmerk van The Open Group in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken en copyrights waarnaar verwezen wordt in deze aankondiging zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.


Pers Contact

Europe
Sebastian Kügler
Wolfstraat 154
6531 LR Nijmegen
The Netherlands
Phone: +31-6-48370928
[email protected]